Un nou dispozitiv care măsoară performanța instrumentelor de asomare a fost conceput pentru a răspunde interesului publicului pentru bunăstarea animalelor, informează Global Meat News.

„Echipamentul CASH Captive Bolt Stun Check măsoară viteza exactă a glonțului captiv a instrumentelor de asomare penetrante. Faptul care a inspirat realizarea acestui dispozitiv este conștientizarea crescută a preocupărilor publicului privind bunăstarea animalelor, precum și legislația privind sacrificarea animalelor. În consecință, echipamentele de asomare trebuie verificate periodic pentru a ne asigura că respectă legislația”, arată reprezentanții Accles & Shelvoke, compania care a lansat noul dispozitiv.

Abatoarele trebuie să fie conforme

„Legislația în legătură cu utilizarea instrumentelor de asomare se îmbunătățește tot timpul și dorim să oferim tuturor clienților noștri siguranța că instrumentele lor sunt conforme”, a declarat Joe Holland, directorul general al Accles & Shelvoke. „Noul dispozitiv de verificare a instrumentelor de asomare este destinat pentru testarea întregii game de echipamente de asomare penetrante existente și produce date măsurabile pentru cerințele unui audit al bunăstării animalelor.”

Captive Bolt Stun Check este livrat cu o gamă de adaptoare disponibile pentru utilizatorii cu mai multe tipuri de instrumente de asomare. Dispozitivul CASH poate fi utilizat „wireless” prin utilizarea tehnologiei Bluetooth, împreună cu o tabletă și un PC, și este prevăzut cu o tabletă Android preîncărcată cu software compatibil și cu software compatibil Microsoft Windows, ambele fiind preconfigurate pentru instrumentul de asomare ales de către utilizator. Limitele superioare și inferioare ale vitezei instrumentului de asomare sunt măsurate cu dispozitivul. Pe lângă păstrarea înregistrărilor pentru audit, rezultatele informează și utilizatorul în cazul în care instrumentul necesită operațiuni de mentenanță.

Numele și numărul de serie al instrumentului, specificațiile cartușului, numele operatorului, data și ora testului sunt toate înregistrate pentru a produce date pentru audit, care apoi pot fi salvate și partajate într-un format de compatibil cu fișierele Excel.