In luna august, inspectorii veterinari au derulat o campanie de control care a vizat sute de stane, cantoane silvice si oboare, actiune care a vizat pesta porcina africana. Actiunea a avut ca tema inregistrarea exacta a numarului de porci existenti, identificarea si inregistrarea suinelor conform dispozitiilor legale in vigoare.

Directorul DSVSA Suceava a mentionat ca in aceasta campanie au fost verificate aproximativ 400 de stane, 59 de cantoane silvice si 13 targuri de animale din tot atatea localitati sucevene. Seful DSVSA a enumerat 32 de controale in targurile de animale aflate in localitatile Vicovu de Sus, Boroaia, Rasca, Bogdanesti, Liteni, Draguseni, Veresti, Dolhasca, Radauti, Gura Humorului, Putna, Marginea si Arbore.

Cu aceasta ocazie au fost aplicate trei amenzi contraventionale in valoare de 1.920 lei, urmare a lipsei documentelor sanitar-veterinare necesare vanzatorilor in momentul comercializarii animalelor.

penal, campanieIn aceasta campanie extinsa au mai fost controlate 59 de cantoane silvice si 388 de stane, 322 de porci dintre cei 454 depistati fiind neinregistrati. Organele de control au dispus inregistrarea imediata a acestor animale.

Conform directorului DSVSA Suceava, luna trecuta au fost efectuate controale cu privire la doua exploatatii comerciale de crestere a porcilor (SC Agrosuin SRL Moara si SC Tagro Grup SRL Veresti), fara a fi depistate incalcari ale regululor de biosecuritate, in aceste societati.

De asemenea, 58 de circumscriptii sanitar-veterinare au fost verificate. S-a pus accent pe identificarea si inregistrarea animalelor si efectuarea actiunilor de interes public national, in domeniu.

Echipe mixte au realizat inca patru controale , reprezentantilor DSVSA alaturandu-se lucratori ai IPJ Suceava actiunea vizand controlul transportului de animale in trafic. Au fost aplicate, cu acest prilej, doua sanctiuni in valoare de 1.440 lei pentru transportul animalelor in mijloace de transport neautorizate si fara documente specifice.