Un raport al Food and Drug Administration (FDA) confirma o scadere substantiala a vanzarilor si distribuirii de antibiotice la animale. 60.000 de fermieri cresatori de porci si medicii veterinari asociati acestora au incheiat anul 2018 considerand ca au folosit intr-un mod responsabil antibioticele importante din punct de vedere medical.

Raportul anual publicat recent cu privire la medicamentele vandute sau distribuite pentru utilizarea acestora in cresterea animalelor crescute pentru industria alimentara este prezentat de FDA, in comparatie cu anul 2017, iar rezultatul confirma o scadere cu 33% a clasei critice de antibiotice. 2016 a reprezentat scaderea cea mai spectaculoasa, fata de anul anterior: 43%.

“Acest raport reprezinta un indicator al fermierilor, in reducerea nevoii de a folosi antibiotice in cresterea porcilor. Continuam sa colaboram indeaproape cu medicii nostri veterinari, pentru a ne asigura ca folosim antibiotice in mod responsabil, in conformitate cu normele aprobate de FDA. Ne-am angajat sa folosim antibiotice intr-un mod strategic, care se concentreaza asupra sanatatii si bunastarii animalelor, precum si a protectiei sanatatii publice, in ansamblu”, declara presedintele Comitetului National pentru carne de porc, Steve Rommereim, fermier in Alcester, Dakota de Sud.

Ca un exemplu al cooperarii in administrarea antibioticelor, Comitetul National pentru carne de porc si Consiliul National al Producatorilor de Porcine au anuntat un parteneriat cu Fundatia Farm si alte grupuri pentru a introduce un cadru cuprinzator pentru limitarea administrarii antibioticelor, protejand astfel sanatatea animala si sanatatea publica.

Partile interesate au cazut de acord ca utilizarea antibioticelor importante din punct de vedere medical, in toate mediile, de la ingrijirea sanatatii umane pana la cresterea animalelor, trebuie gestionata cu atentie pentru a incetini aparitia bacteriilor rezistente si a mentine eficacitatea medicamentelor vitale.

Totodata, alaturat celor doua grupuri implicate in cresterea porcilor, se alatura initiativei: Elanco Animal Health, Hormed Foods, Jennie-O Turkey, McDonald’s Corporation, Federatia Nationala a Producatorilor de Lapte, Federatia Nationala Turkey, Smithfield Foods Inc, Tyson Foods, Walmart Inc si Zoetis.

“Exista un consens larg in intreaga industrie a hranei pentru animale, prin care trebuie sa continuam sa demonstram necesitatea stricta a folosirii antibioticelor. Acest cadru face referire la participantii care se reunesc pentru a face public angajamentul lor in gestionarea folosirii antibioticelor, printr-o abordare transparenta si eficienta”, a subliniat Joe Swerdberg, , presedinte al consiliului de administratie al Fundatiei Farm.