9 licee si 450 de elevi au raspuns prezent invitatiei conducerii Departamentului pentru Pregatirea Personalului Didactic (DPDD) din cadrul Universitatii de Stiinte Agricole Si Medicina Veterinara „Ion Ionescu de la Brad” Iasi (USAMV), care a gazduit cea de-a V-a editie a manifestarii „Student pentru o zi la USAMV”.

Sub genericul „Studentia – mozaic de stiinţe si pasiuni”, evenimentul a fost deschis, de catre USAMV, cu cateva lucrari foarte interesante, realizate de studentii care au sustinut examenul pentru finalizarea Modulului de Pedagogie, nivelul I.

Oaspetii au vizitat Universitatea Agronomica, au intrat in laboratoare si biblioteca, in salile de curs, au participat la work-shopuri. Ei au audiat o sesiune de lucrari cu care studentii si-au sustinut examenul de absolvire a Modulului de Pedagogie.

„La USAMV, viitorii absolventi pot opta si pentru parcurgerea unui modul de pedagogie, care le va permite sa aiba in viitor o cariera la catedra, daca vor dori. Astfel de cursuri sunt cautate si de alti studenti sau absolventi ai unor facultati de la alte universitati din Iasi”, a precizat Daniel Simeanu, directorul DPDD.

Manifestarea a fost organizata de cursantii DPDD. Ei au făcut practica in liceele partenere (Colegiul Agricol si de Alimentaţie Publica „Vasile Adamachi” si Colegiul Economic Administrativ), iar la acest moment si-au sustinut lucrarile. Experienta a fost una foarte placuta, inclusiv de a lucra cu elevii, dar si de a-si prezenta concluziile in aula „Haralamb Vasiliu” sau in cadrul unor ateliere.

„Evenimentul este bazat pe strategii de coaching educational care se fac la nivel experimental la universitati din SUA si despre care am observat, in timp, ca le aplicam in practica impreuna cu studentii. Am considerat ca este important sa invitam si elevii in universitatea noastra pentru ca avem laboratoare moderne si pot vedea cum aceeasi lectie pe care studentii o tin la liceu, in sistem clasic, poate fi altfel derulata in sistem 3 D”, a explicat conf. dr. Carmen Olguta Brezuleanu, coordonatorul evenimentului.