Asociatia RO PESCADOR a depus in cadrul FLAG (grup local pentru pescarie durabila in Delta Dunarii), prin intermediul presedintelui Daniel Buhai, un proiect privind reducerea presiunii asupra resurselor piscicole din Delta Dunarii. Se doreste prin aceasta initiativa crearea de resurse alternative de venit, prin identificarea unor noi resurse si metode de pescuit pentru cei care formeaza comunitatile din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, cuprinsa in FLAG.

„Proiectul va contribui la atingrea Obiectivului general al Strategiei de dezvoltare a zonei pescaresti Delta Dunarii, de dezvoltare durabila din punct de vedere socio-economic, de mediu si cultural al comunitatilor din zona de pescuit si acvacultura. Identificarea unor specii din cadrul familiei moluste si cu perspective de valorificare pe piata, isusirea de catre membri comunitatilor pescaresti a unor cunostinte si deprinderi noi, introducerea de noi echipamente pentru pescuitul de moluste si cresterea valorii adaugate a produselor obtinute vor sta la baza unei activitati eco-sustenabile si eficiente din punct de vedere economico-financiar(…)”, sustine managerul FLAG Delta, valentin Moldoveanu.

In opinia sa, Proiectul urmeaza sa sustina descrierea, in final, de solutii promovatoare privind bunastarea sociala si de conservare a patrimoniului cultural-istoric al acestui spatiu, urmare a implementarii proiectului. In acelasi timp, comunitatea pescareasca va detine un loc bine structurat in dezvoltarea locala, rezultatele obtinute fiind astfel transferate sau replicate la nivelul FLAG Delta.

Viziunea pe termen lung a Grupului Local este:

Dezvoltarea zonei si a comunitatilor pescaresti in ansamblu prin cresterea numarului locurilor de munca, diversificarea de activitati alternative si complementare, care vor sprijini intarirea economiei locale, asigurand conservarea si promovarea patrimoniului natural, cultural si de mediu.