Autoritatea Nationala Fitosanitara (ANF) a depistat produse de protectia plantelor neconforme din punctul de vedere al continutului de substanta activa, informeaza Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR)

Sezonul de tratamente fitosanitare la culturile agricole, ce va avea loc in perioada urmatoare, a determinat Autoritatea Nationala Fitosanitara sa efectueze controale la depozite si unitati fitofarmaceutice. Echipele de control au prelevat probe care au fost analizate in laboratoarele de profil. ANF a vrut ca toti detinatorii de terenuri sa poata beneficia de produse omologate de cea mai buna calitate.

Au fost analizate 47 de probe de erbicide, 8 dintre acestea fiind neconforme din punctul de vedere al continutului de substanta activa. In cele 8 probe au fost depistate raticide, avand substanta active neomologata.

Conform art.31 din OG 4/1995 privind comercializarea si utilizarea pesticidelor, au fost aplicate sanctiuni.

“In situatia in care producatorii agricoli intentioneaza sa achizitioneze produse de protectia plantelor, acestia sunt sfatuiti sa se adreseze oficiilor fitosanitare in a caror raza isi desfasoara activitatea, pentru a solicita toate informatiile necesare despre firma care urmeaza sa furnizeze produsele solicitate”, se arata in comunicatul MADR