Romania a facut progrese considerabile in modernizarea si dezvoltarea industriei de furaje, in concordanta cu cerintele pietei. JPT-Industria Oy ofera solutii automatizate, la cheie pentru hranirea puilor, porcilor si a vitelor, venind intr-o gama variata de modele, de la ferme de familie pana la productie industriala.

JPT-Industria Oy este o companie finlandeza cu o experienta de peste 30 de ani in domeniul productiei de masini si echipamente, specializata in fabricarea modulelor de producere a furajelor si a instalatiilor de procesare a biomasei din agricultura.

JPT-Industria Oy ofera solutii complet automatizate pentru productia de furaje combinate, concentrate, premixuri, hrana pentru animale, biomasa si peleti din lemn. Nivelul ridicat de automatizare al solutiilor oferite de compania finlandeza reduce costurile cu forta de munca si imbunatateste calitatea productiei. Constructia modulara minimizeaza riscurile asociate cu programele de productie, costurile si siguranta la locul de munca. Produsele JPT sunt adaptate fiecarei ferme in parte, iar datorita modului de livrare in containere etanseizate, piata tinta a companiei este intreaga lume.

Solutiile JPT-Industria Oy respecta toate standardele UE si finlandeze.

”Producem si instalam, printre altele: sisteme de dozare pentru produsele pulverulente si lichide; sisteme de alimentare pentru combustibili regenerabili; sisteme de indepartare a prafului; benzi transportoare ; lifturi; cântare; silozuri; sisteme de descarcare a cerealelor; echipament de curatare a cerealelor; sisteme de depozitare a cerealelor; statii de incarcare in vrac; procese de peletizare; procese de amestecare si macinare; automatizarea procesului de control.”

Domeniile de specialitate ale JPT sunt: • industria hranei pentru animale • prelucrarea cerealelor • centrale electrice.


Juha Hööpakka, sales manager, JPT Industria

RO.zootech va prezinta mai jos un scurt interviu realizat in timpul INDAGRA FARM 2018, la standul Finlandei, interviu realizat cu Juha Hööpakka, Sales Manager al JPT-Industria Oy.

RoZooTech: Ce diferentiaza compania JPT-Industria in piata?

Juha HööpakkaExpertiza noastra in fabricile de furaje modulare si instalatiile de prelucrare a biomasei.

RoZooTech: Care este cel mai inovator produs din portofoliu?

Juha HööpakkaFabricile mobile de prelucrare a biomasei, construite pe remorci de 12 m.

RoZoo: De ce doriti sa va extindeti pe piata din Romania?

J.H.: Consideram Romania drept o piata cu mare potential, sustinut si de existenta fondurilor europene.

RoZoo: Sunteti pentru prima data la INDAGRA?

J.H.: Da, este primul nostru eveniment din Romania la care participam si suntem sa discutam cu fermierii romani.

RoZoo: Care sunt principalele produse pe care le oferiti fermierilor romani?

J.H.: Fabricile de furaje modulare. Avem Famix – Farm mixing line 2,5t/h-10t/h pentru furaje maruntite; Module – Modular feed mill 20/h-40t/h pentru furaje paletizate; si linii de biomasa paletizata (Biomass pelletizing lines)

RoZoo: De ce ar alege fermierii romani produsele si solutiile oferite de compania JPT?

J.H.: Cu peste 30 de ani de experienta din domeniu, constructia noastra modulara respecta toate standardele europene si finlandeze de calitate, fiind cea mai rapida, cea mai rentabila si cea sigura cale de a incepe productia. Toate echipamentele instalate in modulele noastre au fost deja testate in Finlanda, astfel incât instalarea si punerea in functiune sunt rapide. Nivelul inalt de automatizare reduce costurile privind forta de munca si imbunatateste calitatea productiei, iar constructia modulara reduce semnificativ riscurile. Mai mult, constructiile noastre sunt rezistente la apa, asadar nu au nevoie de protectie suplimentara. Suntem unica firma ce produce solutii modulare de aceasta inalta calitate.

RoZoo: Ce asteptari aveti de la piata din Romania?

J.H.: Din cercetarile noastre, am putut observa faptul ca Romania a facut progrese considerabile in modernizarea si dezvoltarea industriei de furaje, in concordanta cu cerintele pietei. JPT-Industria ofera solutii automatizate la cheie pentru hranirea puilor, porcilor si a vitelor, venind intr-o gama variata de modele, de la ferme de familie pana la productie industriala. De asemenea, am dezvoltat un nou produs inovator in domeniul prelucrarii biomasei paletizate.Despre agricultura finlandeza
Productia de lapte este cel mai mare sector agricol din punct de vedere al cifrei de afaceri in Finlanda. In 2016, Finlanda a ocupat locul 3 din punct de vedere productivitate, cu 8.820 l / cap vaca de lapte, de unde si calitatea genetica ridicata a vacilor finlandeze.

Laptele finlandez este recunoscut drept unul dintre cele mai curate din lume, iar vacile finlandeze, drept cele mai sanatoase din UE, calitatea furajelor fiind unul dintre factori importanti.

In Finlanda, consumul de lapte pe persoana este cel mai mare din lume, la 361 kilograme pe an.