In judetul Dambovita, zona geografica neafectata de virusul pestei porcine africane au aparut pseudoveterinari si falsi inspectori ANSVSA care, imbracati in halate albe, ridica porcii din gospodariile populatiei locale sub pretextul instituirii unei zone de carantina. Se pare ca imaginatia infractionala nu are limite.

Au fost semnalate astfel de cazuri in comuna Ciocanesti, judetul Dambovita. Aici, infractorii (in fapt, falsi inspectori DSV) au mers la o stana, de unde au “confiscat” unul dintre cei mai reprezentativi porci. Ulterior, au vrut sa repete reteta la o gospodarie locala, unde s-au lovit insa de reticenta proprietarilor.

Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor atentioneaza populatia locala sa trateze cu atentie controalelele, nepermitand accesul in gospodarie a persoanelor necunoscute sau a celor neinsotite de reprezentanti ai autoritatilor din localitate.

“Am primit niste telefoane la Directie ca au fost unii imbracati in halate albe la o stana si au luat un porc, pe cel mai mare, si la inca o gospodarie. Doar un porc au luat. Pretextul lor era ca trebuie facute analize porcilor si trebuie luate animalele. Oamenii trebuie sa fie atenti la situatii de genul asta, pentru ca Dambovita este judet liber si nu avem nicio suspiciune, niciun caz de pesta porcina. Medicii concesionari care ar trebui sa faca aceste controale sunt cunoscuti de ani de zile in localitate”, sustine directorul DSV Dambovita, dr. Sandu Tolea.