In intervalul 29 iunie – 5 iulie, intre orele 5.30 si 10.30, se va derula o noua etapa de combatere a insectelor de disconfort (omizi, muste, tantari si gandaci), la Targoviste.

Pe toata suprafata municipiului, actiunea se va desfasura prin pulverizare aeriana fiind vizata combaterea insectelor. Actiunea, derulata in prima zi a intervalului, ar putea fi amanata in cazul aparitiei unor fenomene meteo neprielnice precum vantul puternic, ploile si grindina.

Primaria municipiului atentioneaza fermierii si apicultorii ca vor fi folosite produse insecticide produse de Divizia Bayer, substante avizate de Ministerul Sanatatii Publice. Va fi folosit, in combaterea daunatorilor, insecticidul Aqua k – othrine, k – othrine Profi ec 250 si Solfac ew 050, substanta formulata pentru ULV si avio-tratamente.

Aceste substante nu dauneaza oamenilor si mediului dar devin toxice pentru organismele acvatice si / sau albine. Proprietarii familiilor de albine au obligatia sa ia masuri pentru evitarea intoxicatiilor din mediul apicol pe care il detin, prin indepartarea stupilor la o distanta de 10 km fata de locul in care se aplica tratamentul sau prin inchiderea stupilor lasati in spatiul apicol initial.

Trebuie, de asemenea, evitat pasunatul in zonele ce urmeaza a fi tratate impotriva insectelor.